Lappeenrannan SaiPa

Lappeenrannan SaiPa

Kun puhutaan Imatrasta tai Lappeenrannasta, ei voi olla mainitsematta legendaarisia “sputnikkeja”, jotka kausi toisensa jälkeen pelaavat tyylilleen uskollisena kelta-mustassa peliasussa. Kyseessä on tietysti jääkiekon SM-liigassa pelaava Lappeenrannan SaiPa (Saimaan Pallo). Lappeenranta ei urheilullisesti ole välttämättä se menestynein paikka, mutta perinteitä alueella kuitenkin piisaa enemmän kuin tarpeeksi. Ei kuitenkaan lähdetä valehtelemaan ja kerrotaan suoraan, että mikäli aiot Saimaan alueella vierailla, paras aika tähän on luonnollisesti kesä, tai kevät. Jos kuitenkin eksyt Itä-Suomeen syyskuun ja huhtikuun välisenä aikana, suosittelemme lämpimästi vierailemaan kisapuistossa. Kisapuisto on legendaarinen jäähalli, jossa SaiPa on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1972. 

Kisapuistoon mahtuu n. 4800 katsojaa, joten tilaa piisaa varmasti kaikille halukkaille, sillä SaiPan kotipelit ovat harvoin loppuunmyytyjä. Tämä johtuu osittain huonosta urheilullisesta menestyksestä sekä puolivaloilla toteutuneesta markkinoinnista. Lappeenranta on kuitenkin talousalueena vahvassa nousussa, joten tämä heijastuu pomminvarmasti myös jääkiekkojoukkueen tekemisiin tulevaisuudessa – toivottavasti positiivisella tavalla!

Saimaan Pallo

Saimaan Pallo, eli SaiPa on vuonna 1948 perustettu joukkue, joka ansaitsee paikkansa ns. “hall of famessa”. SaiPa on yksi Suomen tunnetuimpia jääkiekkoseuroja, vaikka menestys onkin joukkuetta karttanut koko sen historian aikana. Joukkueen vyöltä ei nimittäin löydy valitettavasti yhtäkään SM-kultaa jääkiekon pääsarjasta. Itse asiassa palkintokaappi näyttää sen verran surulliselta, ettei siellä ole mitään muuta kuin vuonna 1966 voitettu SM-pronssi. Laiha lohtu lappeenrantalaisille siis. 

SaiPa on vuodesta 1996 lähtien pelannut Liigassa, eikä ole oikeastaan koskaan ollut edes vaarassa pudota sieltä. Tätä voidaan pitää jo poikkeuksellisen hyvänä suorituksena, sillä Saimaan alueella ei välttämättä ole aina mahdollista panostaa pelaajabudjettiin sillä tavalla mitä isoimmat seurat Suomessa tekee. Tämä johtuu toki alueen maantieteellisestä sijainnista ja siitä, ettei asukkaita, tai yrityksiä valitettavasti vain ole tarpeeksi montaa alueella, jotta rahoja saataisiin budjettiin kerättyä vuodesta toiseen. Tämä näkyi myös ikävällä tavalla Saipan toiminnassa 1990-luvun alussa jolloin joukkue pelasi I-divisioonassa ja oli lähellä mennä konkurssiin. Hallia vaivasi pelaajakato ja lipunmyynti ei sitä kautta sujunut. Tuloksena oli lappeenrantalaisen kiekkoilun vaikeimmat vuodet. 1995-1996 kausi toi kuitenkin kauan kaivatun pelastuksen jääkiekkojoukkueen toimintaan, kun SaiPa pudotti TuTon liigasta ja nousi sen paikalle pelaamaan pääsarjakiekkoa. 

Saimaan alue nousuun

Saimaan alueella vallitseva turismi ja sitä kautta alueelle pesiytyvät yritykset ovat suorassa vaikutuksessa siihen, miltä näyttää lappeenrantalaisten joukkueiden ja urheilijoiden tulevaisuus. Ikävä tosiasia on se, että ilman rahaa ei vain yksinkertaisesti pärjää, vaikka sitä kuinka yrittäisi kierrellä ja kaarrella. Ison talousalueen tuoma turva ei kuitenkaan aina ole takuu siitä, että myös urheilullista menestystä tulisi. Tästä parhaimpana esimerkkinä on mm. Jokerit, joka ei Liigassa onnistunut voittamaan juuri mitään, vaikka rahaa oli ylivoimaisesti eniten, verrattuna muihin sarjassa pelanneisiin organisaatioihin. 

Vedonlyöjät pitävät Lappeenrannasta

Lappeenranta on loistava paikka vedonlyöjälle, sillä kisapuiston lehtereillä on jo useita vuosia nähty mm. live-vetoja lyöviä pelialan ammattilaisia sekä kertoimienlaskijoita. Kisapuisto on sen verran legendaarinen paikka, että SaiPa saa yleisen habituksensa sekä kuntopuntarinsa perusteella parempia kertoimia, mitä he oikeastaan kotiotteluissaan ansaitsisivat. Kisapuisto on nimittäin pelipaikkana sellainen, ettei sieltä ole minkään joukkueen mahdollista hakea helppoja pisteitä mukaan – ja näin asia on ollut jo useamman vuoden putkeen. 

Mikäli sinua kiinnostaa osallistua näihin vedonlyönnillisiin talkoisiin, voit käydä nappaamassa itsellesi sopivat työkalut kätevästi. Valitse haluamasi tervetuliaisbonus, aseta veto, pue päälle keltaista ja mustaa sekä suunnista Kisapuistoon katsomaan matsia!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *